SMD038 - Imperativ Programmering - Lp1 2001


[Kursplan] [Laboration] [Betygsättning] [Resultat] [Grupper] [Elevlista med emailadresser] Senast uppdaterad: 2001-11-05.

Välkomna till denna kurs i Imperativ Programmering (SMD038) (Studiehandboken) på Institutionen för Systemteknik vid Luleå tekniska universitet.

Ni kommer att få jobba mycket framför datorn eftersom det enda sättet att lära sig att programmera är genom att skriva program, igen och igen. Ni får räkna med att spendera mycket tid i denna kurs, räkna med minst 100 timmar i datorsalarna innan ni är klara med alla uppgifter.

Mål fr kursen

SMD038 är en introduktionskurs i programmering som läses av studenter med olika studieinriktning ... [mer]


Kursutvärderingar: (2001-10-23)

Nyheter

2001-11-09 Resultat och emaillista kan bara ses från skolan och då med lösenord Enligt nya direktiv är det inte helt ok att lägga upp era enskilda resultat och emaillistan på internet, därför är dessa sidor nu lösenordsskyddade samt kan bara kommas åt från en dator på universitet.
2001-11-05 Utvärderingen utlagd och "sammanfattad" Jag har lagt upp kursutvärderingen som ni gjorde med alla era svar (i vissa fall sammanfattade) [pdf] [worddoc] . Jag har även försökt att sammanfatta mina erfarenheter från läsperioden som gått.
2001-10-31 Tenta-programmen Jag har lagt upp era tenta-program (jar) på samma ställe som labbarna. Dessa finns även upplagt som en större fil som innehåller alla tenta-program (tentorSMD038.jar) på samma ställe som ovan.
2001-10-30 Tenta, slutresultat och visning (01/11 och 05/11) Se resultatlistan för alla resultat. Notera att resultaten är preliminära, ni som har funderingar på ert resultat kan ju kontakta mig så kan vi gå igenom dessa. Summering: 28 st 5:or, 3 st 4:or, 2 st 3:or och 6 st U.
Visning torsdag 01 november klockan 12-14 i A3311; eller måndag 5 november 12-14 i A3311.
2001-10-23 Länk till tentan Här finns tentan.
2001-10-22 Labbresultat

Nu är labbarna genomgångna, det var ett mastigt jobb och många saker att ha i åtanke när man bedömer.
Nästan ALLA grupper har fått full pott eller mer(!) (beräknat på att full pott egentligen är 25 poäng). Vilket innebär att jag är väldigt nöjd med det ni presterat på laborationen, tack! Nu återstår bara att (be) visa att ni förstått det - vilket ni gör på tentan.
Jag har skrivit ner mina funderingar i två olika textfiler som finns i respektive grupps kurslabbsida. Mina funderingar om kodningen (i noterat.txt) och om programfunktionerna (i prgfunkt.txt). Hur poängen satts ser ni på gruppsidan. Resultatlistan.

 

2001-10-19 Lista med böcker Här finns listan med böcker som ni kommer att använda er av på tentan.
2001-10-17 Kontrollera instruktioner för tentan Jag har lagt upp en sida om instruktionerna inför tentan nästa vecka. Kontrollera att allt som skall göras fungerar och är förståeligt. Notera att jag missuppfattat adm's instruktioner, så här funkar det: när man loggar in startar KDE. De som inte vet hur man använder KDE vänder sig till mig så kan vi gå igenom det tillsammans (men egentligen är det ingen större skillnad förutom att KDE är mer likt Windows).
2001-10-17 Kontrollera att jag fått in rätt version av era labbar Jag har lagt upp alla gruppers jar:ade laborationer i en specifik katalog för varje grupp. Kontrollera att smd038labb.jar innehåller de rätta filerna.
2001-10-01 Tillägg och förändring om betygsberäkning Enligt beslut som togs på lektionen idag kommer även de som inte lyckas bli godkända på alla delar i kursen (dvs en icke-godkänd del), men visar att de ändå förstått tillräckligt mycket för att förtjäna godkänt (dvs betyget 3) genom att göra bra insatser på de övriga delarna (tenta och laboration). De måste få minst 70% för betyget 3 (inga andra betyg finns för dem).
För övriga som får godkänt resultat på alla delar, får åtminstone betyget 3 (eller 4 eller 5). Se avsnittet om betygssättning.
2001-09-24 Rogers exempel Exemplena som Roger visade i onsdags.
2001-09-10 Klassreps - uppföljning Nu har vi två klassrepresentanter som ni kan vända er till som förmedlar era åsikter och tankar om kursen till mig (utifall att ni inte vill göra det direkt till mig). Bra, dåligt, konstigheter, orimligheter, förbättringar, etc. Dessa är Katarina Enström <katens-0@student.luth.se> och Åsa Lundmark <lunasa-0@student.luth.se>. Detta så att vi kan göra kursen så bra som möjligt.
2001-08-30 Version 1   En första version av SMD038 hemsida är upplagd.

Kontakta oss som håller i kursen

Lärare Jan-Åke Lehto <Jan-Ake.Lehto@cdt.luth.se
Labbassistent Roger Berglund <rogber-7@student.luth.se>
Labbassistent Anders Forsgren <anefor-8@student.luth.se>
Labbassistent Calle Nilsson <calnil-9@student.luth.se>

Skicka ett email till oss allihop. Labbtider för labbassistenterna.

Observera att era email angående kursen syns bäst om ni som Subject/Ämne inleder med att skriva "SMD038:".


Litteratur

Java frn grunden av Torkel Franzn, Studentlitteratur 2001. Finns p Bokis.

Skaffa den genast eftersom alla övningsuppgifter som ni gör i denna kurs baseras på den.

Annan litteratur som kompletterar ovanstående bok

Onlineböcker med många bra exempel som ni kan testa genom att köra kodexemplen (bara att kopiera och klistra in i en .java fil). Notera också att de innehåller Quiz (duggor se D.J.Eck) som kan vara lämpliga att träna på :)

Sun har mycket självstudiematerial

Java dokumentation

Javadoc och anvisningar om hur ni kan kommentera er programkod


Andra kurser på Systemteknik som innehåller mycket relevant material för denna kurs och som kan ge er en hel del tips och idéer


Frågor? Kontakta Jan-Åke Lehto, Jan-Ake.Lehto@cdt.luth.se